Wie bepaalt jouw koers? Ben jij dat zelf? je partner? je ouders? je vrienden? of zijn het situaties en ben je een expert in brandjes blussen.

Samen met man en kinderen heb ik meer dan 20 jaar gezeild. Eerst op kleine bootjes en later aan steeds groter. Met kleine bootjes heb je nog niet zo veel te zeggen over je koers. Bij slecht weer blijf je binnen. Punt uit. Grotere boten zijn meer zeewaardig en kunnen wel tegen een stootje.

Fred was elke avond van de vakantie bezig met het bestuderen van het weer, de stroming en het invoeren van waypoints in de GPS.  Op het moment dat het tij ging lopen vertrokken wij naar onze bestemming, vaak voor dag en dauw. Ik kan super strak sturen en met ons teamwerk zijn we op prachtige bestemmingen gekomen.

Wij hadden een plan en hielden rekening met de elementen, maar lieten ons er niet van de wijs brengen. Natuurlijk lig je soms een week verwaaid in Dover en haal je voor de 5e keer op rijd de Scillies niet. Maar het doel is een prachtige vakantie met het hele gezin.

Wanneer jij gewoon van wal steekt zonder doel, dan bepalen de wind en de stroming waar jij uitkomt. Dan kan fantastisch zijn of een regelrechte ramp. Je hebt op die manier geen invloed op jouw bestemming. Veel mensen gaan als vakantievierders door het leven.

Een fijne manier om te ontdekken waar je moet zijn is door meditatie. Wat ook kan is in slaap vallen met de vraag in je hoofd dat je helderheid wilt over je bestemming in een droom. Wanneer je kunt testen, test je gewoon uit waar je moet zijn.

Deze bestemming gebruik je in je Quantum I protocol en dient als doel voor je reis, voor jouw ideale leven.