Toegepaste kinesiologie is een complementaire geneeswijze die is ontstaan, midden vorige eeuw, in Amerika vanuit de Chiropractie. Het is een gecombineerde methode van Westerse reguliere geneeskunde en het energie principe van de 5 elementenleer uit China.

Een kinesioloog zal na een vraaggesprek met behulp van spiertesten ontdekken welke systemen geblokkeerd zijn en met dezelfde spiertest de correctie zoeken.

Kinesiologie is vooral bedoeld als preventieve methode om goede en gezonde keuzes te maken in het leven om zo optimaal mogelijk te functioneren. Het is ook op deze wijze dat ik Kinesiologie inzet om mijn Quantum I te bereiken.

Wanneer je kunt spiertesten dan krijg je inzicht in je programmeringen en kunt ze beïnvloeden, zoals bijvoorbeeld met Stress Release, waarbij je jezelf tot rust kunt manen en uit fight-flight kunt komen en waarbij het omkeren van reversals een koud kunstje wordt.

Een reversal is een programmering die verkeerd om staat. vaak heb je dit helemaal niet door. Bijna iedereen die gevraagd wordt of hij gelukkig wil zijn zal volmondig ja zeggen. Heel veel mensen testen echter het omgekeerde. Dit komt omdat ze in de overleving zijn en omdat ze gelukkig zijn dan hebben losgelaten.Dit werkt contraproductief. Het is alsof je pech aan je billen hebt plakken. Alles gaat ook een beetje mis. Wanneer je zo’n reversal oplost, dan gaan de dingen die je wilt ook echt lukken.

Het is dus heel belangrijk je af en toe in balans te laten brengen door een kinesioloog, deze vindt echt andere zaken dan een arts of psycholoog. Een andere optie is zelf een kinesiologie cursus doen en zelf leren testen en corrigeren. Zo kom je echt dichter bij jouw Quantum I.