Wat misschien nog wel het allermoeilijkste van veranderen is, is het loslaten van dat wat je kent. Misschien past je werk niet meer bij je of je partner of zou het goed voor je zijn om te verhuizen of een nieuwe studie aan te gaan.

Nog moeilijker om los te laten zijn je diepe programmeringen. Jij hebt die mee gekregen van je moeder. In de buik was jij een met haar. Alles wat zij voelde, voelde jij ook. Alles wat jij dacht, werd jouw waarheid. Je had nog geen filter. Je kon nog niet bedenken of deze gedachten ook echt waar voor jou waren.

Voor het programmeren moet je brein in Thèta zijn, zoals en kind tot een jaar of 7. Dit is een toestand die te vergelijken is met trance, hypnose of slaap. Je bent dan zeer ontvankelijk en kunt super goed leren. Je wakkere mind is 10.000x minder slim. Bewust affirmeren heeft dus nauwelijks zin. Je onbewuste mind zal het verwerpen.

Wanneer je straks gaat werken met de oefeningen in het portaal, leer je intentie zetten met je ogen omhoog gerold, met je brein in Thèta. je leert ook beperkende overtuigingen weg tappen op de acupressuurpunten van de Yin meridianen van de Chinese 5 elementen.

Houd een dagboekje bij en omschrijf hoe je  je voelt voor en na een oefening. Maak ook selfies. De verschillen zijn zicht- en voelbaar. Op die manier creëer je bewijs voor je ontwikkeling. Dit heb je nodig want je kritische mind zal tegenstribbelen en je dwingen om te stoppen met die onzin.

Wanneer je gaat merken dat het aantal toevalligheden toeneemt, dat er kansen komen op je pad en dat je oude vrienden die niet meer echt bij je passen verdwijnen uit je leven, weet dan dat je op de goede weg bent. Jij wordt meer en meer jouw Quantum I.