Als Boogschutter ben ik een avontuurlijk en reislustig type. Ik houd ervan om nieuwe oorden te ontdekken, de taal te leren en te communiceren met de mensen daar. Het is zo bijzonder wat een mooie contacten en vriendschappen je zo kunt krijgen.

Afgelopen zomer heb ik 5 weken 11.000 km gereden met mijn Blauwe Flits, een knalblauwe Fiat Punto. De eerste drie weken was ik op reis met Niels, onze jongste zoon. Hij is super goed gezelschap. Hij is mijn DJ met de meest waanzinnige playlists, gesprekspartner, grappenmaker, kampmaker, rotsbeklimmer en slaapmaatje. Hij wordt alleen zo breed, dat we maar tegenovergesteld zijn gaan liggen in ons tentje.

De laatste twee weken waren met Diederik, mijn partner. Beide mannen hebben niet heel veel invloed op waar we naar toe gaan. Ik luister naar de instructies die ik krijg van mijn ziel en dat is waar ik heen ga. Dat houdt in dat ik zelden langer dan 1 nacht op 1 plek ben. Met Niels hebben we de hele kustlijn van het Iberisch schiereiland gezien, van kaap naar kaap. Met Diederik heel Normandië en Bretagne van Ikea naar Ikea.

Van Ikea naar Ikea? Ja, want er moest een boek af en in de Ikea is het heel goed werken. De energie is top, er is stroom, wifi en gratis koffie. Het leuke is wel dat we iedere keer in een andere Ikea moesten zijn. Zo gingen wij van Rennes naar Brest en daarna naar Nantes. Dat lijkt niet logisch en dat is het ook niet. Behalve dat we iedere keer op de beste plek mogelijk voor ons waren.

Ik heb me er lang tegen verzet, helemaal als ik ineens 6 uur moest rijden, maar het heeft geen zin om te onderhandelen met een alwetende ziel als behoorlijk beperkt mensje.

Wat ik je probeer te vertellen is om te gaan leren vertrouwen in de signalen die je krijgt ook al lijken ze “counter intuitive” dus gaan ze tegen je logische verstand in. Je zult zien, het brengt je vele kansen en jumpen naar je Quantum I is niet een logische weg, anders had het wel lineaire groei geheten.